Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oryginalne fale Dunaju

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mi?kkie mas?o 25 dag
cukier 1 szklanka
jajko 6
m?ka pszenna 40 dag
mleko 3 ?y?ki
kakao 3 ?y?ki
proszek do pieczenia 3 ?y?ki
budy? ?mietankowy 1
cappucino 3 ?y?ki
mleko 2 szklanki
cukier 7 ?y?ek
mi?kkie mas?o 20 dag
polewa czekoladowa
rum 2 ?y?ki

Przepis i sposób przygotowania na: Oryginalne fale Dunaju

Ciasto: mas?o (25 dag) utrze? z cukrem (1 szklanka) i 6 jajkami. Doda? m?k? pszenn?, proszek do pieczenia, rum i 3 ?y?ki mleka. Ciasto wymiesza?, podzieli? na 2 cz??ci. Do jednej doda? kakao. Na spodzie teflonowej formy rozsmarowa? ciemne, a potem jasne ciasto. Piec 45 minut w temp. 180 stopni C. Z proszku budyniowego, cappuccino, mleka i cukru ugotowa? g?sty budy?. Wystudzi?. Mas? utrze? z mas?em. Krem rozsmarowa? na zimnym cie?cie. Obla? polew?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak