Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy w warzywnej potrawce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 40 dag
m?ka pszenna 2 ?y?ki
cebule 2
czosnek 2 z?bki
sól
pieprz
olej
pomidory 1 puszka
posiekana chili
Kukurydza z Puszki 10 dag
placki
cebula
jajko 2
ziemniaki 1 kg
sól
fasola 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy w warzywnej potrawce

Potrawka: mi?so pokroi? w kostk?. Cebule i czosnek obra?, posieka?. Sk?adniki wymiesza?, oprószy? m?k?, usma?y? na oleju. Podla? wod?, dusi? 10 minut. Doda? pomidory, chili, fasol? i kukurydz?. Przyprawi?, dusi? 40 minut. Placki: ziemniaki i cebul? obra?, zetrze?. Po??czy? z jajkami i m?k?. Posoli?. Na rozgrzanym oleju usma?y? z ciasta ma?e placki. Podawa? z potrawk?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 20.05.2012 21:47
Bardzo fajny i smakowity przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak