Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nale?niki po meksyka?sku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nale?niki kukurydziane 6
mielone mi?so mieszane 40 dag
dymki 2
z?bek czosnku 1
sos s?odko-kwa?ny 1 szklanka
olej 1 ?y?ka
sól
pieprz
natka pietruszki
fasola 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Nale?niki po meksyka?sku

Dymki oczy?ci?, poci?? na kawa?eczki. Czosnek przecisn?? przez prask?. Na patelni rozgrza? olej, zeszkli? na nim czosnek i dymki. Do?o?y? mi?so. Stale mieszaj?c, sma?y? kilka minut. Doda? sos. Ca?o?? przyprawi? do smaku sol? i pieprzem. Zmniejszy? p?omie? i dusi? pod przykryciem 10 minut. Pod koniec doda? os?czon? fasol?. Nale?niki posmarowa? przygotowanym farszem i z?o?y? na pó?. Prze?o?y? na ogrzane talerze, udekorowa? natk?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak