Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bawarskie kapu?cianki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1
czosnek 2 z?bki
Majeranek suszony Prymat 1 ?y?eczka
pieprz mielony 1 ?y?eczka
kasza manna 4 ?y?ki
bia?ka 4
sól
sos czosnkowy
boczek wędzony 20 pieczony

Przepis i sposób przygotowania na: Bawarskie kapu?cianki

Kapust? i por oczy?ci?, op?uka?. Kapust? poszatkowa?, por poci?? w talarki. Zala? wod?, posoli? i ugotowa? do mi?kko?ci. Odcedzi?. Boczek pokroi? w drobn? kostk?. Czosnek obra?, posieka?, wymiesza? z kapust? i porem. Przyprawi? majerankiem i pieprzem. Do tego doda? boczek, kaszk? i bia?ka. Posoli? i dobrze wymiesza?. Na patelni rozgrza? olej. Nak?ada? porcje ciasta. Formowa? placuszki i sma?y? na z?oty kolor z obu stron. Gotowe kapu?cianki os?czy? z t?uszczu. Podawa? z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak