Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak w cie?cie francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piecze? wieprzowa 20 dag
cebula 1
pieczarki 15 dag
jajko 1
?mietana 1 ?y?ka
olej 1 ?y?ka
sól
czarny pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Czarnuszka nasiona Prymat
ciasto francuskie 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak w cie?cie francuskim

Ciasto rozmrozi?. Cebul? obra? i op?uka?, pieczarki oczy?ci?. Razem z cebul? poci?? w plasterki. Piecze? pokroi? na kawa?ki. Rozgrza? olej, zeszkli? na nim cebul?. Doda? pieczarki i mi?so. Sma?y? 5 minut. Doprawi? sol?, pieprzem i zio?ami. Form? wy?o?on? pergaminem wylepi? 2/3 ciasta. Na?o?y? farsz. Przykry? reszt? ciasta. Posmarowa? jajkiem roztrzepanym ze ?mietan?. Posypa? czarnuszk?. Piec 30 minut w temp. 200 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak