Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziewany

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 2 kg
sok z cytryny 1 ?yzka
morele suszone 25 dag
tymianek 1 lyzeczka
pieprz
sól
Kminek mielony Prymat 1/2 lyzeczki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany

Schab bez kosci myjemy i kropimy sokiem wycisnietym z cytryny. Mieso nacieramy przyprawami: pieprzem, sola, kminkiem oraz tymiankiem. Mieso odkladamy do zimnego miejsca na cala noc. Suszone morele zalewamy woda i moczmy, a nastepnie wciskamy je do miesa. Do rekawa pieczeniowego wkladamy nadziewane mieso. Rekaw bardzo dobrze zamykamy, a pozniej pieczemy w piekarniku w temp. 180 stopni przez godzine. Upieczone mieso kroimy w plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 24.03.2012 08:04
trzeba wypróbować :D
Juleczka20 12.02.2012 12:32
pyszność

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak