Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki nadziewane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryki 8
mi?so mielone 1 kg
jajko 2
ry 1 woreczek
cebula 1
czosnek 1 z?bek
majeranek
sól
pieprz
mas?o

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki nadziewane

Cebul? obra? i posieka?. Czosnek przepu?ci? przez prask?. Ry? ugotowa? w osolonej wodzie, os?czy? i ostudzi?. Mi?so umie?ci? w wi?kszej misce. Wbi? jajka i doda? posiekan? cebul? i czosnek. Wymiesza? i do?o?y? ostudzony ry?. Przyprawi? do smaku sol?, pieprzem i majerankiem. Wymiesza?. papryki umy? i ostro?nie osun?? gniazda nasienne. Ka?d? z papryk wype?ni? wcze?niej przygotowanym farszem. Naczynie ?aroodporne posmarowa? mas?em i u?o?y? na nim pionowo papryki. Nast?pnie piec je w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. przez 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak