Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

forszmak jarzynowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
cebula 3 szt
bu?ka czerstwa 200 g
mleko 1/2 szkl.
jaja 5 szt
?mietana 1/2 szkl.
?ledzie solone 250 g
ser tarty 6 ?y?ek
oliwa 5 ?y?ek
bu?ka tarta 2 ?y?ki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: forszmak jarzynowy

Kapust? oczy?ci?, op?uka?, poszatkowa?, zala? niewielk? ilo?ci? posolonego wrz?tku i 3 ?y?kami oliwy, dusi? do mi?kko?ci. Ziemniaki obra?, ugotowa? i zgnie??. Bu?k? namoczy? w mleku, odcisn?? i rozdrobni?, Namoczone ?ledzie oczy?ci? z o?ci i skóry, posieka?. Wymiesza? z kapust?, bu?k? i ziemniakami, ?ó?tkami, ?mietan?, pian? z bia?ek i pieprzem. Foremk? wysmarowa? oliw?, posypa? bu?k? tart?, na?o?y? mas?, posypa? serem i pokropi? oliw?. Piec w 200st ok. 20 minut. Podawa? z ostrym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.06.2012 14:50
Pycha.
fictor123 05.05.2012 16:54
mniam
Marzena34 17.04.2012 20:15
interesujące
staropolanka5 26.01.2012 18:26
ciekawie i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak