Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka jarzynowa z ciel?cin?

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciel?cina z ko?ci? 500 g
m?ka 1 ?y?ka
smalec 50 g
marchew 200 g
seler 200 g
fasolka szparagowa 200 g
ziemniaki 250 g
por 200 g
koper 2 ?y?ki
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta włoska 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka jarzynowa z ciel?cin?

Kapust? oczy?ci?, op?uka?, zala? posolonym wrz?tkiem i ugotowa? na wpó? mi?kko, odcedzi? i pokroi? na kilka cz??ci. Seler, marchew i ziemniaki obra? i pokroi? na s?upki. Pory pokroi? w w?skie paski, fasolk? obra? z w?ókien i poodcina? ko?cówki, pokroi? na 4 cm kawa?ki. Mi?so podzieli? na kawa?ki , po2 na ka?d? osob?, posoli?, posypa? m?k? i zarumieni? na smalcu. Doda? marchew, pory i selery i dusi? ok. 15 minut. W du?ym garnku, na dnie roz?o?y? kapust?, na niej mi?so, fasol? i ziemniaki, posoli? i popieprzy?, przykry? warzywami z patelni, zala? wrz?tkiem i dusi? do mi?kko?ci. Warzywa po?o?y? na talerzu, na nich mi?so, pola? sosem i posypa? koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.06.2012 14:49
Warzywa tak, ale cielęcina nie.
staropolanka5 26.01.2012 18:27
dobre
staropolanka5 26.01.2012 18:27
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak