Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk po chi?sku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1/2 kg
marchewka 2 sztuki
kie?ki fasoli mung 15 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
sok z cytryny 3 ?y?ki
olej 3 ?y?ki
miód 1 ?y?ka
czosnek 2 z?bki
m?ka ziemniaczana 1 ?y?ka
pieprz
sól
sos sojowy 2 ?y?ki
bulion warzywny 1 szkalnka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk po chi?sku

Marchewki kroimy w s?upki, dymk? w kr??ki. ??czymy z kie?kami. Dodajemy sos sojowy, sok z cytryny. Mieszamy. Mi?so z indyka kroimy w paseczki, doprawiamy i odsma?amy. Dodajemy miód, imbir, przeci?ni?ty przez prask? czosnek. Ca?o?? zalewamy bulionem, zaprawiamy m?k?. gotujemy. Mi?so ??czymy z warzywami, doprawiamy do smaku. ?wietnie smakuje z ry?em.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 15.07.2012 08:27
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak