Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto wiede?skie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jab?ka 6 szt
cukier 1 szklanka
rodzynki 10 dag
orzechy 10 dag
jaja 3 szt
m?ka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 ?y?eczka
Soda oczyszczona Prymat 1 ?y?eczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto wiede?skie

Jab?ka obra? i pokroi? w kostk? z cukrem posiekanymi orzechami i rodzynkami . Odstawi? na godzink? . Nast?pnie doda? jaja , make , proszek do pieczenia ,i sod? . Powsta?? mas? wy?o?y? na blach? wysmarowa? dobrze t?uszczem . Posypa? m?ka , piec 40 min w temp 210 stopni a? si? ciasto zarumieni . po ostudzeniu mo?na posypa? cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 27.04.2013 07:57
bardzo lubię ciasta z orzechami:)
Betka 20.04.2013 11:36
mniam mniam ;)
sara1 06.01.2013 14:14
pyszne ciasto
wiola333 08.09.2012 15:18
mniam
bursztynek 08.07.2012 23:29
brzmi apetycznie
kamyk 15.06.2012 21:37
zjadłbym nawet o tej porze
Gosia20 31.05.2012 09:45
też takie robie od czasu do czasu :) pycha
kate.500 15.05.2012 19:08
pycha
Katarzyna56 14.05.2012 12:33
pychotka
Fiffi 28.02.2012 22:47
coś fajnego
gosia47-47 26.01.2012 08:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak