Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapust? i grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

m?ki pszennej 4 szklanki
jajko 1 szt
suszonych grzybów le?nych 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta
kapusta kiszona 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapust? i grzybami

Wszystkie sk?adniki na ciasto ??czymy ( m?ka, jajko i ciep?a woda) i wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Wody dolewamy tyle, aby ciasto nie by?o za rzadkie.

FARSZ:

Grzyby zalewamy wrz?tkiem dzie? wcze?niej. Po tym czasie gotujemy je oko?o 1,5 godziny na ma?ym ogniu. Kapust? kiszon? szatkujemy drobno i gotujemy z dodatkiem soli i pieprzu zio?owego, li?ci laurowych i ziela angielskiego oko?o 1,5 godziny podlewaj?c niewielk? ilo?ci? wody. Grzyby ??czymy z kapust? i nak?adamy na pierogi. Ciasto rozwa?kowa? i wykraja? z niego kr??ki. Na ?rodku uk?ada? farsz i zamyka?, sklejaj?c na brzegach. Ugotowa? we wrz?cej wodzie z jedn? ?y?k? oliwy. Wyjmowa? pierogi jak wyp?yn?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 09.04.2012 17:31
dziękuję
tomosatomos 08.04.2012 07:49
super
zuzanna_z 01.03.2012 12:22
bardzo dobre
Jolanta40 27.01.2012 09:42
szkoda tylko, ze nie wida? wstawionych zdj?? :(
octo 25.01.2012 22:44
uwielbiam pierogi z kazdym farszem ale z kapusta i gzybami najbardziej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak