Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowo-jab?kowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
jab?ka 3 szt
m?ka pszenna 5 ?y?ek
proszek do pieczenia 2 ?y?eczki
kakao 3 ?y?ki
cukier puder 20 dag
orzechy włoskie 20 prażone

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowo-jab?kowe

Orzechy w?oskie posieka?. Jab?ka obra?, usun?? nasiona, zetrze? na tarce o du?ych otworach, wymiesza? z m?ka i proszkiem do pieczenia. ?ó?tka z cukrem pudrem utrze? do bia?o?ci, doda? przesiane kakao, jab?ka z m?k?, orzechy i dok?adnie wymiesza?. Bia?ka ubi? na sztywn? pian?, doda? do masy i delikatnie wmiesza?. Ciasto prze?o?y? do przygotowanej formy, wstawi? do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni oko?o 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 18.01.2013 09:31
apetyczne i ciekawe ciasto
Aneta41 13.11.2012 17:13
ciekawe
m1monika 17.07.2012 20:05
smaczne :-)
kate.500 07.07.2012 21:45
pycha
olkaaa 23.04.2012 09:21
fajne
zuzanna_z 16.02.2012 12:57
dobre
agugu1989 30.01.2012 12:13
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak