M?k? wymiesza? z proszkiem do pieczenia, posieka? z mas?em, doda? smalec, ?ó?tka, otart? skórk? z cytryny, cukier puder i zagnie?? ciasto. Podzieli? na 3 cz??ci, jedn? cz??? rozwa?kowa? i w?o?y? do formy, drug? cz??? w?o?y? do zamra?arki, do trzeciej doda? kakao, zagnie??. Na ciasto w brytfannie u?o?y? obrane i pokrojone na kawa?ki jab?ka, posypa? cynamonem. Ciemne ciasto rozwa?kowa? i pokroi? w kostk?, posypa? po jab?kach. Z bia?ek i cukru ubi? bardzo sztywn? pian?, delikatnie wymiesza? z kisielem, wy?o?y? na ciasto. Zamro?ony kawa?ek ciasta zetrze? na tarce o du?ych otworach, posypa? wierzch ciasta. Wstawi? do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni oko?o 40 minut.