Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemniaczane z w?dzonym boczkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
?ó?tka 2 szt
m?ka ziemniaczana 10 dag
m?ka pszenna 2 ?y?ki
smalec 1 ?y?ka
sól do smaku
boczek wędzony 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczane z w?dzonym boczkiem

Ziemniaki obra?, ugotowa? w wodzie z dodatkiem soli, odcedzi?, przecisn?? przez prask? do ziemniaków, ostudzi?. Do zimnych ziemniaków doda? ?ó?tka, obie m?ki i zagnie?? ciasto. R?kami formowa? kluseczki wielko?ci orzecha w?oskiego, sp?aszczy?, na ?rodku ma?ym palcem zrobi? do?eczek. Wk?ada? do wrz?cej wody z dodatkiem soli i gotowa? oko?o 5 minut od chwili gdy wyp?yn? na wierzch. Boczek pokroi? w kostk?, usma?y? na patelni z dodatkiem smalcu, pola? kluski, podawa?

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 03.10.2013 07:50
bardzo smaczne
jozefinach 01.06.2012 18:13
Lubię te kluski.
Kikiriki 22.04.2012 17:35
super
dwa pokoje z kuchnią 26.02.2012 09:39
śląskie bardzo lubię :)
zuzanna_z 16.02.2012 13:01
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak