Sposób przygotowania

Ziemniaki obra?, ugotowa? w wodzie z dodatkiem soli, odcedzi?, przecisn?? przez prask? do ziemniaków, ostudzi?. Do zimnych ziemniaków doda? ?ó?tka, obie m?ki i zagnie?? ciasto. R?kami formowa? kluseczki wielko?ci orzecha w?oskiego, sp?aszczy?, na ?rodku ma?ym palcem zrobi? do?eczek. Wk?ada? do wrz?cej wody z dodatkiem soli i gotowa? oko?o 5 minut od chwili gdy wyp?yn? na wierzch. Boczek pokroi? w kostk?, usma?y? na patelni z dodatkiem smalcu, pola? kluski, podawa?

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    śląskie bardzo lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię te kluski.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !