Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka warzywna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
seler 1 sztuka
brokuły kilka różyczek
masło 3 łyzki
por 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
żółty ser 15 dag
sos koperkowy do polania

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka warzywna

Brokuły ugotować i pociąć na mniejsze kawałki. Resztę warzyw pokroić w cienkie paski (por w krążki). Naczynie w którym będziemy zapiekać warzywa wysmarować masłem. Warzywa układać warstwami, na każda położyć odrobinę masła i posolić. Zapiekać w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku przez 30 minut. Pięć minut przed końcem pieczenia posypać żółtym serem i zapiec. Pyszne z sosem koperkowym,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak