Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha ?mietankowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 2 kg
?mietana 600 ml
mas?o 300 g
jajko 4 szt
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha ?mietankowa

?wie?y twaróg przetrze? przez sito, doda? jajka,?mietan?, mas?o odrobin? soli i cukru do smaku, dok?adnie wymiesza? i doprowadzi? na palniku do wrzenia. Zdj?c z ognia i mieszaj?c ostudzi?. Mas? wy?o?y? do przygotowanej formy, przycisn?? ci??arem i odstawi? w ch?odne miejsce na dob?.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak