Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bia?a kapusta w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt.
smalec 5 dag
kminek 1 ?y?ka
rosó? 3/8 l
m?ka ziemniaczana 1 ?y?ka
szczypta cukru
sól i pieprz
wino białe 1/8 l
kapusta biała 1 g?ówka

Przepis i sposób przygotowania na: Bia?a kapusta w winie

Kapust? oczy?ci? ze zwi?d?ych li?ci,przepo?owi? i poszatkowa?.Cebul? obra?,pokroi? w plasterki.W garnku roztopi? smalec,zeszkli? na nim cebul?,doda? kapust?,wla? rosó? i dusi? bez przykrycia na niewielkim ogniu ok. 40 min.M?k? ziemniaczan? rozmiesza? z winem,doda? do kapusty i zagotowa?.Kapust? doprawi? do smaku sola,pieprzem i kminkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak