Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PTYSIOWE GROSZKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mas?o 20 gram
jajko 1 sztuka
m?ka 1 szklanka
woda 100 ml
sól 1/4 ?y?eczki

Przepis i sposób przygotowania na: PTYSIOWE GROSZKI

Wod? zagotowa? w rondlu i doda? mas?o. Na powierzchni? gotuj?cej si? wody wsypa? m?k? i szybko wymiesza?. Nast?pnie zestawi? z kuchenki rondel i wbi? do masy jajko i doda? sól. Po dok?adnym zmieszaniu sk?adników wy?o?y? blach? pergaminem i uk?ada? na nim ?y?eczk? niewielkie groszki. Piec w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.01.2014 20:00
Super dodatek do zup.
caralajna 21.10.2013 07:53
fajny przepis
Iwusia 04.10.2013 23:21
fantastyczne
barbara11561 12.09.2013 09:11
lubię takie w zupie kremowej
IKrakowianka 15.04.2013 21:36
bardzo lubię
Krystyna32 08.01.2013 08:27
extra
annagebalska 18.09.2012 09:12
ciekawy przepis
Ewelina38 28.07.2012 21:32
uwielbiam je
Kaja35 01.07.2012 08:58
super
Kaja35 01.07.2012 08:58
super
Anna152 27.06.2012 07:24
super
Grazyna0211 28.04.2012 19:46
super
Dorian 07.04.2012 12:27
rewelka
kate.500 07.04.2012 12:16
ekstra
[email protected] 26.02.2012 19:28
bardzo dobre
calliope 24.02.2012 09:38
bardzo je lubię :)
RenataZ-et 14.02.2012 17:14
świetne
zuzanna_z 11.02.2012 12:04
super
Wacław 03.02.2012 09:27
pyszne !
Maniek2 31.01.2012 14:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak