Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z dyni i pigwy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 150 g
pigwa 150 g
kasza manna 60 g
cukier 110 g
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z dyni i pigwy

Obran? dyni? i pigw? obieramy, oddzielnie gotujemy.Przecieramy przez sito i ??czymy razem.Skórk? pigwy zalewamy wod?, i gotujemy przez 30 minut.Przecedzamy. Przetarte owoce po??czy? z wywarem, dodajemy cukier i kwasek cytrynowy (ok 2 ma?ych ?y?eczek)wszytsko zagotowa? i doda? kasz? mann? ci?gle mieszaj?c gotowa? ok 8 min. Wszystko dok?adnie zmiksowa? i ubi? na g?st? pian?.Przek?adamy do pucharków i wstawiamy do lodówki.Przy podaniu mo?na posypa? start? czekolad?.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak