Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sa?atka rybna z grzankami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bu?ka 2
oliwa 5 lyzek
sól
rybne filety 2
cytryna 1/3
papryka czerwona 1
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
ser żółty
olej do smażenia
ząbek czosnku 1
jajko 1
mąka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sa?atka rybna z grzankami

Filety rybne bardzo dok?adnie oczy?ci?, wymoczy?, a nast?pnie moczy? w roztrzepanym za pomoc? widelca jednym jajku, a nast?pnie w m?ce. Filety rybne sma?y? na patelni, na rozgrzanym oleju. Po usma?eniu filety da? do przestudzenia, a nast?pnie pokroi? w niedu?? kostk?. Bu?ki pokroi? w kostk?, a pó?niej pokrojone bu?ki sma?y? na patelni, na rozgrzanym oleju. Zrobione grzanki oraz usma?one filety rybne wymiesza? razem, a w pó?niejszej kolejno?ci doda? do tego umyt? i porwan? na kawa?ki sa?at? lodow?. Papryk? czerwon? umy?, przekroi? na pól, ?eby wyci?? ze ?rodka gniazda nasionek, a pó?niej pokroi? w niedu?? kostk?.Z?bek czosnku zetrze? na tarce i podsma?y?. Na tarce zetrze? ser i doda? do sa?atki. Z cytryny wycisn?? sok, a nast?pnie doprawi? sa?atk? pieprzem oraz sol?, a na koniec pokropi? oliw?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 20.03.2012 06:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak