Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron i szpinak 2

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mro?ony szpinak 50 dag
makaron 50 dag
ser topiony 10 dag
szynka 20 dag
sól
pieprz
jogurt naturalny 100 ml
?mietana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron i szpinak 2

W pierwszej kolejno?ci nale?y ugotowa? makaron do mi?kko?ci w lekko osolonej wodzie. Do gotuj?cego si? makaronu mo?na doda? troszeczk? oleju, ?eby makaron nie poskleja? si?. Szpinak nale?y podgrza? na niedu?ym oleju. Cebule bia?e obra?, pola? ziemn? wod?, ?eby nie szczypa?y podczas krojenia w oczy, a nast?pnie pokroi? w drobn? kostk?. Pokrojona cebul? zeszkli? na patelni, na rozgrzanym oleju. Szynk? pokroi? w kostk?. Na patelni podsma?y? jeszcze przez chwil? szpinak razem z pokrojon? szynk?, cebul? oraz ugotowanym i odcedzonym wcze?niej makaronem. Do tego doda? po nied?ugim czasie serek topiony oraz jogurt naturalny wraz ze ?mietan?. Wszystko razem chwile podgrzewa? i bardzo dok?adnie wymiesza?. Pod koniec danie doprawi? wed?ug w?asnego uznania pieprzem oraz sol?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 17.03.2012 07:30
pycha
Marcin Vw1 25.01.2012 19:23
?wietne danie ze szpinakiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak