Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto lolii

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 500 ml
jajko 6
margaryna 1 kostka
cukier 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 ?y?eczka
m?ka 1 szklanka
truskawki 1 kg
budy? ?mietankowy 2 opakowania
galretka truskawkowa 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto lolii

Bia?ka ubijamy na sztywn? pian?. Ubit? pian? ??czmy z ?ó?tkami oraz cukrem. Sk?adniki te mieszamy razem. M?k? mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy. Wszystko razem dobrze mieszamy. Na brytfank? dajemy papier do pieczenia, a pó?niej wylewamy na to zrobion? mas?. Ciasto pieczemy oko?o 30- 40 minut w temp. 180 stopni. Do mleka wsypujemy budynie ?mietankowe i gotujemy razem. Do tego dodajemy margaryn? i ca?o?? miksujemy dobrze. Truskawki myjemy i posypujemy cukrem, a pó?niej gotujemy na niedu?ym ogniu. Do truskawek dodajemy galaretki truskawkowe i mas? odk?adamy do czasu, a? ostygnie. Na upieczony placek nak?adamy ostudzon? mas? z truskawek oraz mas? z budyniów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak