Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kruche ciasto do smaku
jab?ka do smaku
cytryna do smaku
miód gryczany do smaku
mas?o do smaku
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z bakaliami

Rozmro?one kruche ciasto rozwa?kowa? i wy?o?y? nim form? do pieczenia tart.Nak?u? je widelcem i sch?odzi? krótko w lodówce. Nast?pnie piec w piekarniku przez ok. 30 min nastawionym na 200 stopni. Jab?ka zetrze? i po??czy? z bakaliami, imbirem i sokiem z cytryny. Wy?o?y? na podpieczony spód i zala? roztopionym mas?em z miodem. Jeszcze raz wstawi? do piekarnika i piec aby farsz si?'?ci??'. Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 25.01.2012 19:01
pomys? jest smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak