Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mro?one kruche ciasto
miód gryczany
bu?ka tarta
pomara?cza

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z miodem

3/4 rozmro?onego kruche ciasto rozwa?kowa? i wy?o?y? form? na tarty i nak?u? widelcem. Wymiesza? miód z bu?k? tart?, ?mietan?. Doda? otart? skórk? i 2 ?y?ki soku z pomara?czy. Wszystko dok?adnie wymiesza? i wyla? na ciasto. Wierzch udekorowa? dowolnie z pozosta?ej 1/4 kruchego ciasta np. wyci?? z niego paseczki i dowolnie u?o?y?. Piec w temp.190 stopni przez ok 35 min. Farsz miodowy musi si? '?ci??'. Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 04.03.2012 00:06
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak