Pieczeń cielęca w pikantnej marynacie prymat

Pieczeń cielęca w pikantnej marynacie prymat

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zadniej cielęciny

    600 g
  • masła

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • cebula

    1 szt
  • oliwa z oliwek

    3 łyżki
  • marynata pikantna Prymat

    4 łyżki
  • suszony rozmaryn

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • liść laurowy

    1 pokruszony
  • goździki całe

    4 szt
  • wino białe wytrawne

    1 szklanka
  • tymianek

    1 (suszony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Przygotować marynatę: posiekaną cebulę wymieszać z winem, oliwą z oliwek, goździkami, liściem laurowym, tymiankiem, rozmarynem i marynatą pikantną Prymat.
Mięso przełożyć do kamiennego garnka, zalać przygotowaną marynatą, przykryć i odstawić do lodówki na 12 godzin, od czasu do czasu je przekręcając.
Po upływie tego czasu mięso wyjąć z marynaty, osuszyć, a następnie natrzeć solą i pieprzem. Cielęcinę przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec przez około godzinę w temperaturze 130-140ºC. Podczas pieczenia mięso polewać stopionym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

26.02.2011 14:29
dobrze że bez czekolady

Barbara55

30.10.2010 16:17
pikantna marynata dobra jest

rakow2

28.10.2010 15:20
dobra pieczeń nie jest zła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat