Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca w pikantnej marynacie prymat

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zadniej cielęciny 600 g
masła 2 łyżki
sól 1 szczypta
cebula 1 szt
oliwa 3 łyżki
Marynata do mięs pikantna Prymat 4 łyżki
Rozmaryn suszony Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 1 pokruszony
Goździki całe Prymat 4 szt
wino białe wytrawne 1 szklanka
tymianek 1 (suszony)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca w pikantnej marynacie prymat

Sposób przygotowania:
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Przygotować marynatę: posiekaną cebulę wymieszać z winem, oliwą z oliwek, goździkami, liściem laurowym, tymiankiem, rozmarynem i marynatą pikantną Prymat.
Mięso przełożyć do kamiennego garnka, zalać przygotowaną marynatą, przykryć i odstawić do lodówki na 12 godzin, od czasu do czasu je przekręcając.
Po upływie tego czasu mięso wyjąć z marynaty, osuszyć, a następnie natrzeć solą i pieprzem. Cielęcinę przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec przez około godzinę w temperaturze 130-140ºC. Podczas pieczenia mięso polewać stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 26.02.2011 14:29
dobrze że bez czekolady
Barbara55 30.10.2010 16:17
pikantna marynata dobra jest
rakow2
rakow2 28.10.2010 15:20
dobra pieczeń nie jest zła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak