Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
m?ka 8 ?y?ek
cukier 8 ?y?ek
proszek do pieczenia 1 ?y?ka

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Ubijamy bia?ka, nast?pnie dodajemy cukier i znowu ubijamy.Dodajemy ?ó?tka, m?ke proszek do pieczenia. Wszystko wymiesza?. Wlewamy na blache wysmarowana t?uszczem i wk?adamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na 20 min.

KREM

1 l soku bananowego
4-5 bananów
3 budynie ?mietankowe

Sok dzielimy na pó?. Jedn? cz??? soku ??czymy z budyniem a drugi sok gotujemy. Gdy sok si? zagotuje wlewamy rozrobiony sok z budyniem i mieszamy a? zg?stnieje. Studzimy a nast?pnie wyk?adamy na biszkopt. Na krem k?adziemy poci?te wzd?u? banany.

?mietanka

smietanka 36 %
2 ?mietan fixy

Wszystko miksujemy i k?adziemy na banany. Wierzch posypujemy starta czekolad?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 14.12.2012 22:44
pycha, świetne ciacho!
Basia10 22.05.2012 21:00
przepyszny
Anna169Hosz 22.05.2012 16:01
Zapowiada się smacznie:)
ewaa 26.04.2012 21:19
super
miszelka 03.04.2012 20:34
super przepis
Aga20 12.02.2012 11:58
Tyle szukałam dobrego przepisu i nie mogłam znaleźć a tu prosze;)
smile 04.02.2012 11:15
swietna propozycja ;) przepyszny
senninha 26.01.2012 06:39
mmm! jak mo?na to kawa?ek poprosz?! :) rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak