Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rumu?skie kie?baski z baraniny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 500 g
bu?ka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
z?bki czosnku 3 szt
bu?ka tarta 3 ?y?ki
smalec 3 ?y?ki
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rumu?skie kie?baski z baraniny

Mi?so zmieli?, doda? czosnek sterty z sol?, wstawi? do lodówki na 2 godziny. Wymiesza? z namoczon? i odci?ni?t? bu?k? i jajkiem, doprawi?. Uformowa? cienkie wa?eczki, posypa? bu?k? tart?, usma?y? na rozgrzanym smalcu. Podawa? posypane posiekan?, posolon? i popieprzon? cebul?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.06.2012 17:22
To dla smakoszy baraniny.
Justyna37 06.03.2012 09:27
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak