Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baranina z ziemniakami i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 500 g
m?ka 2 ?y?ki
cebula 2 szt
smalec 40 g
ziemniaki 600 g
?mietana 1 szkl.
natka pietruszki 1 ?y?ka
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby leśne 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: baranina z ziemniakami i grzybami

Mi?so lekko zbi?, pokroi? w paski, posypa? m?k? i usma?y? na cz??ci smalcu, od?o?y?. Na patelni? w?o?y? pokrojon? w kostk? cebul? i grzyby, podsma?y?. Ziemniaki ugotowa? w mundurkach, obra?, pokroi? w plasterki. W garnku uk?ada? warstwami ziemniaki, mi?so i grzyby, przyprawi?, zala? ?mietan? wymieszan? z m?k?. Postawi? na podk?adce i dusi? pod przykryciem na s?abym gazie ok. 30 minut. Podawa? posypane natk?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.06.2012 17:19
Ziemniaki i grzyby tak, a baranina nie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak