Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet ziemniaczano-mi?sny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 800 g
mleko 2 ?y?ki
wo?owina ugotowana 300 g
cebula 1 szt
olej 3 ?y?ki
jaja 3 szt
mas?o 10 g
bu?ka tarta 3 ?y?ki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet ziemniaczano-mi?sny

Ciep?e, ugotowane ziemniaki zmiksowa? z mlekiem, ?y?k? oleju i 2 jajkami. Mi?so zmieli?, przyprawi?, doda? podsma?on?, posiekan? cebul? i jajko, wymiesza?. Foremk? wysmarowa? mas?em i posypa? bu?k?, u?o?y? po?ow? masy ziemniaczanej, na ni? mi?so, przykry? reszt? ziemniaków i piec w 180st. ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.06.2012 17:17
Super.
Marzena34 13.03.2012 19:37
świetny
Emilia22 25.01.2012 11:09
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak