Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielonka w li?ciach kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielonka wieprzowa 5 plastrów
li?cie kapusty 5 szt
cebula 2 szt
olej 1 ?y?ka
m?ka 2 ?y?eczki
?mietana 1/2 szkl.
koper 1 ?y?ka
sól do smaku
przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: mielonka w li?ciach kapusty

Li?cie sparzy?, osuszy? i ostudzi?, wyci?? najgrubsze nerwy. Na ka?dym po?o?y? po plasterku mielonki, posypa? posiekan? cebul? i zwin?? w rulonik. W garnku rozgrza? olej, doda? ruloniki, dola? troch? wody i dusi? ok. 15 minut. ?mietan? wymiesza? z m?k? i dola? do potrawy, doprawi? i zagotowa?. Posypa? posiekanym koprem i podawa? z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.06.2012 17:12
Smaczne to.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak