Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kokosowa z malinami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
m?ka 50 dag
cukier kryszta 20 dag
mleko 3/4 szkl
jajko 5 szt
wiórki kokosowe 15 dag
proszek do pieczenia 4 ?y?eczki
maliny świeże 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kokosowa z malinami

M?k? mieszamy z proszkiem do pieczenia. Margaryn? utrze? z cukrem na krem i ca?y czas ucieraj?c dodawa? m?k? z proszkiem do pieczenia i jajka, na koniec doda? mleko. Do gotowego ciasta doda? wiórki kokosowe i wymiesza?, kiedy wiórki nam si? po??cz? z ciastem doda? maliny i delikatnie wymiesza?. Form? do babki wysmarowa? t?uszczem i nape?ni? ciastem. Piec w temp.180-190st przez ok 60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 10.01.2013 11:23
dobre
jolanta19 25.01.2012 17:21
mniam
Emilia22 25.01.2012 11:10
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak