Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kr??ki selera z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 300 g
jajko 1 szt
m?ka 1 ?y?ka
bu?ka tarta 2 ?y?ki
natka pietruszki 1 ?y?ka
mleko ?y?ka
olej 4 ?y?ki
grzyby suszone 20 g
cebula 1 szt
m?ka 1 ?y?eczka
?mietana 4 ?y?ki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kr??ki selera z grzybami

Seler oczy?ci?, ugotowa?, ostudzi?, obra?, pokroi? w 1 cm grubo?ci plastry, posoli?. Jajko wymiesza? z ?y?k? m?ki i ?y?k? mleka, moczy? w tym kawa?ki selera, obtoczy? w bu?ce i sma?y? na rumiano. Namoczone grzyby ugotowa? w wodzie, w której si? moczy?y, wyj??, pokroi? w paseczki. Wywar z grzybów wymiesza? ze ?mietan? i m?k?, doda? grzyby, przyprawi?, zagotowa? i takim sosem polewa? kr??ki selerowe. Posypa? natk? i podawa? z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2012 10:44
Fajne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak