Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto australijskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
m?ka 20 dag
proszek do pieczenia 1 ?y?eczka
mas?o
olej 1/3 szklanka
sól
Farsz:
cukinia 1/2 kg
jaja 6 sztuk
cebula 2 sztuki
ser ?ó?ty 20 dag
boczek wędzony 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto australijskie

Cebul? siekamy, cukini? kroimy w plastry, boczek kroimy w kostk?. ?ó?tka miksujemy, dodajemy olej, m?k?, proszek do pieczenia. Do masy dodajemy cebul?, boczek i ser ?ó?ty starty na tarce o grubych oczkach. Doprawiamy do smaku. Dodajemy ubit? pian? z bia?ek. Ciasto przelewamy na blaszk?, na wierzchu uk?adamy cukini?. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 25.01.2012 11:18
ciekawe
caralajna 25.01.2012 09:28
cisto warzywne :) smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak