Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks bakaliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 g
czekolada 350 g
mleko skondensowane niesłodzone 400 g
herbatniki 220 g
rodzynki 50 g
morele 100 g
orzechy laskowe 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Keks bakaliowy

Czekolad? drobno posieka?, Doda? margaryn? i ustawi? misk? na garnku z gotuj?c? si? wod?. Miesza? do rozpuszczenia. Nast?pnie wla? skondensowane mleko i miesza?, a? powstanie g?adka masa. Wsypa? pokruszone herbatniki, rodzynki oraz grubo posiekane orzechy i morele. Bardzo starannie wszystko wymiesza?. Prze?o?y? mas?, do keksówki. Gdy wystygnie wstawi? j? do lodówki by st??a?a. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak