Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto z truskawkami i rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
m?ka 2 szklanki
cukier 5 ?yzek
jajko 2 szt.
m?ka ziemniaczana 1 ?y?ka
truskawki 0,5 kg
rabarbar 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z truskawkami i rabarbarem

M?k? posieka? z margaryn? na wiórki, doda? ?ó?tka, szybko zagnie??. Ciasto powinno mie? konsystencj? grubej kruszonki. 2/3 ciasta wy?o?y? do blaszki, lekko przygnie?? r?k?.
Z bia?ek ubi? sztywn? pian?, dodaj?c ?y?k? cukru i m?k? ziemniaczan?. Pian? wy?o?y? na ciasto, na pian? pouk?ada? przekrojone na pó? truskawki oraz pokrojony w kostk? rabarbar, posypa? cukrem i reszt? ciasta. Piec oko?o 40 min. Posypa? cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak