Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniownik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
utarty mak 70 gram
cukier 150 gram
bu?ka tarta 30 gram
starta skórka cytryny 1 cytryny
sok z cytryny 1/2 cytryny
ut?uczone go?d?iki 1 szczypta
cynamo 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniownik

Na samym pocz?tku obieramy dyni? . Nast?pnie usuwamy pestki, wydr??amy mi??sz, ucieramy na grubej tarce, lekko posoli?, odstawi? na 15 min. Nast?pnie wycisn?? i wymiesza? ze skórk? cytrynow?, sokiem z cytryny, cynamonem, go?dzikami i 75 g cukru. Drug? po?ow? cukru wymiesza? z utartym makiem i tart? bu?k?. Mas? makow? roz?o?y? na ca?ym cie?cie, dyni? tylko na jednej trzeciej. Zrolowa? strudel i piec w ?rednio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 24.01.2012 15:46
a ten mak utarty na surowo, ugotowany czy jaki?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak