Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik po wielkopolsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser odci?ni?ty 30 dag
m?ka pszenna 2 ?y?eczka
cukier puder 1 szklanka
mas?o 12 dag
jajko 8 sztuki
pomara?cza 1 sztuka
cukier waniliowy 1 paczka
obrane migda?y 10 dag
gorzkie migda?y 5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik po wielkopolsku

Na pocz?tku mas?o, cukier i ser utrze? na jednolit? mas?. Wbijaj?c ?ó?tka po jednym silnie uciera? przez 1 godzin?. Doda? pokrajane migda?y, skórk? i sok z pomara?czy, cukier waniliowy, ca?o?? wymiesza?. Przed w?o?eniem do formy doda? m?k?, sztywno ubit? pian? i wymiesza?. W?o?y? mas? do formy wysmarowanej t?uszczem i wysypanej przesian? tart? bu?k?. Piec do 40 minut na jasnoz?ocisty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak