Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka królika pieczone

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka królika 4 szt
li?? laurowy 2 szt
z?bki czosnku 3 szt
tymianek 1 szczypta
ziele angielskie 2 szt
cebula 1 szt
majeranek 1 szczypta
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
m?ka 2 ?y?eczki
koncentrat pomidorowy 1 ?y?eczka
cointreau 2 ?y?ki
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek wędzony 120 g
wino czerwone 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: udka królika pieczone

W garnku wymiesza? wino, posiekany czosnek, tymianek, ziele angielskie i plasterki cebuli. Do tak przygotowanej marynaty w?o?y? udka bez skóry, zostawi? na ok. 8 godzin co jaki? czas obracaj?c. Pokrojony w kostk? boczek w?o?y? do brytfanny, na wierzch mi?so i piec 15 minut w 180st. Doda? posiekan? dymk? i dusi? pod przykryciem 1 godz., dolewaj?c co jaki? cza marynaty. Mi?kkie udka wyj??, a z sosem wymiesza? koncentrat, doda? m?k?, rozetrze? i zagotowa?, dola? likier i pola? mi?so.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.06.2012 16:55
To mięso też ie dla mnie.
Wojt@s
Wojt@s 02.04.2012 07:54
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak