Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kebab le?niczego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

comber z sarny 500 g
skórka z pomara?czy 1 szt
musztarda 2 ?y?ki
ogórek konserwowy 1 szt
oliwa 5 ?y?ek
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
galaretka z czerwonej porzeczki 1 szt.
boczek wędzony 120 g
wino czerwone 3 ?y?ki

Przepis i sposób przygotowania na: kebab le?niczego

Skórk? pomara?czy posieka?, doda? do wina i delikatnie podgrzewa? ok. 10 minut. Odstawi? do wystygni?cia, wymiesza? z galaretk? i musztard?, przyprawi? sol? i sokiem z cytryny. Na szasz?yki nadziewa? przemiennie kawa?ki mi?sa, kawa?ki boczku i 2cm grubo?ci plastry ogórka. Sma?y? na rozgrzanej oliwie, doprawi?. Kebaby po?o?y? na gor?cym talerzu, sos poda? oddzielnie.
Sos nosi nazw? "Cumberland" i zamiast skórki pomara?czowej mo?e by? u?yty chrzan ze s?oika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.06.2012 16:54
To danie niestety nie dla mnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak