Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

comber sarni z migda?ami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

comber z sarny 800 g
mas?o 3 ?y?ki
ga?ka muszkato?owa 1 szczypta
m?ka 2 ?y?ki
jajko 1 szt
p?atki migda?owe 3 ?y?ki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: comber sarni z migda?ami

Mi?so podzieli? na 4 plastry, posoli? i posypa? ga?k?, panierowa? w m?ce, roztrzepanym jajku, a pó?niej w p?atkach dociskaj?c by si? przyklei?y. Usma?y? na ma?le tak, by nie przypali?y si? migda?y, prze?o?y? na gor?cy talerz. Na patelni zagotowa? 2 ?y?ki wody i tym sosem pola? mi?so. Podawa? z borówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.06.2012 16:50
Dla smakoszy tego rodzaju mięsa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak