Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

medaliony z sarniny z czarnymi jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sarnina pastry 8 szt
jagody 300 g
wino czerwone 1/2 szkl.
cukier 1 szczypta
skórka z pomara?czy 1/4 szt
musztarda 1/2 ?y?eczki
chilli do smaku
sherry 1 ?y?ka
smalec 2 ?y?ki
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek wędzony 8 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: medaliony z sarniny z czarnymi jagodami

Jagody rozgotowa? w odrobinie wody, zmiksowa?, Dola? wino, doda? szczypt? cukru, musztard?, start? skórk? i chilli. Pomiesza? i podgrza?, dola? sherry. Plastry mi?sa owin?? boczkiem i przyprawi?, sma?y? na ma?le po 5 minut z ka?dej strony. Podawa? polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.06.2012 16:48
Smakosze tego mięsa się nim na pewno zajadają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak