Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz w?gierski z sarniny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

comber z sarny 500 g
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
cebula 3 szt
papryka 1 ?y?eczka
bulion warzywny 1 szkl.
mas?o 2 ?y?ki
buraczki gotowane 300 g
ogórek konserwowy 1 szt
m?ka 1 ?y?eczka
?mietana kwa?na 2 ?y?ki
natka pietruszki 1 ?y?ka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz w?gierski z sarniny

Na patelni rozgrza? mas?o i usma?y?, mieszaj?c, mi?so pokrojone na plasterki. Odstawi? w ciep?e miejsce. Na patelni? dorzuci? plasterki cebuli, zez?oci?, doda? paseczki papryki i chwil? podsma?y? mieszaj?c, doprawi?. Dola? bulion i dusi? ok. 30 minut. Buraczki obra? i pokroi? w zapa?k?, ogórek tak samo, doda? do warzyw, doda? mi?so, podgrza? mieszaj?c. ?mietan? wymiesza? z m?k? i dola? na patelni?, podgrzewa?, a? wszystko zg?stnieje. Podawa? z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 31.05.2012 11:11
Dla smakoszy tego mięsa, to na pewno jest rarytas.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak