Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CEBULARZ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

m?ki 1 kg
dro?d?y 5 dag
soli 1 ?y?eczka
pieprzu 1 ?y?eczka
cebule 2 szt
cukru 1 szczypta
mas?o do formy

Przepis i sposób przygotowania na: CEBULARZ

CEBULE OBIERAMY I KROIMY W KOSTK? I PODSMA?AMY NA OLEJU. STUDZIMY. M?K? MIESZAMY Z DRO?D?AMI, SOL? I CUKREM. DODAJEMY 650 ML CIEP?EJ WODY I CEBUL?. ZAGNIATAMY CIASTO. ODSTAWIAMY DO WYRO?NI?CIA. CIASTO WYK?ADAMY DO POSMAROWANEJ MAS?EM 4 KEKSÓWEK. PIECZEMY 30 MIN. W TEM. 140 STOPNII NAST?PNIE ZWI?KSZAMY DO 180 STOPNI I PIECZEMY JESZCZE 45 MIN.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak