Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe ciasto przekładane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
śmietana 1 litr
Biszkopty 1 paczka
mleko 1 litr
masło 30 dag
Polewa: 1 opakowanie
cukier puder 2 szklanki
czekolada 10 dag
aromat arakowy
brandy 30 ml
bakalie 20 dag
owoce kandyzowane

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe ciasto przekładane

Jajka wymieszać ze śmietaną. Mleko zagotować, zalać nim masę jajeczną i podgrzewać do uzyskania miękkich grudek. Przelać na sito i zostawić na 2 h, by powstał twarożek. Masło utrzeć z cukrem, wlać aromat, ucierać i po łyżce dodawać twarożek. Masę podzielić na 2 części. Jedną połączyć z bakaliami, drugą z rozpuszczoną w wodnej kąpieli czekoladą. Tortownicę wyłożyć bioszkoptami, skropić brandy, rozsmarować jedną i drugą masę. Pokryć polewą, udekorować owocami kandyzowanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 24.01.2012 00:05
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak