Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowa zupa z parówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pierść z kurczaka 30 dag
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
pomidory pokrojone w kostkę 30 dag
marchewka 1
cebula 1
masło 3 łyżki
ziemniaki 30 dag
parówki 2
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowa zupa z parówkami

Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę. Parówki pokroić w plastry. Marchewkę umyć, obrać, zetrzeć. Ziemniaki pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. W garnku, na rozgrzanym maśle, przesmażyć mięso i parówki. Odstawić. Na tym samym tłuszczu przesmażyć warzywa. Dodać mięso, pomidory, koncentrat i liść laurowy. Doprawić solą i pieprzem. Zalać wszystko wodą i gotować do czasu, gdy ziemniaki będą miękkie. Zupę można przyprawić świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak