Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kiełbaskami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso wieprzowe 0,5 kg
olej
parówki 3
jajko 1
kajzerka 1
mleko 1 szklanka
sól
pieprz
cebula
kapusta włoska

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kiełbaskami

Liście kapusty zblanszować we wrzątku. Parówki obrać z folii, przekroić na pół i zawinąć w kapustę. Kajzerkę namoczyć w mleku, cebulę drobno posiekać. Mięso połączyć z wyciśniętą bułką, jajkiem i cebulką. Przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Masę mięsną podzielić na 6 części, rozpłaszczyć na grube placki i owinąć nią kapustę z parówkami, zalepić. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak