Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z buraków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 500 g
marchew 100 g
cebula 3 szt
olej 100 ml
przecier pomidorowy 100 g
sól
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z buraków

Surowe buraki obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę obrać i drobno posiekać, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę i marchew zeszklić na patelni, dodać starte buraki i dusić pod koniec doprawić solą i dodać przecier pomidorowy.(dusimy aż warzywa sie rozgotują.)Przestudzony pastę przekładamy do salaterki i posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak